Meterkast vervangen Leiden

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Leiden?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Kies voor een specialist

Een meterkast is erg belangrijk voor de elektra, alle elektra komt hier namelijk binnen. Een meterkast moet van de beste kwaliteit zijn om optimaal te werken, hierdoor wordt de kwaliteit van de elektra het best en kan de veiligheid het meest gegarandeerd worden. Wanneer een meterkast ouder wordt gaat de kwaliteit achteruit, u kunt de meterkast dan het beste laten vervangen. Het vervangen van de meterkast wordt in de meeste gevallen gedaan door elektriciens, om een meterkast op een goede manier te vervangen is ervaring met elektra namelijk erg belangrijk. Elektra is erg lastig en een foutje is dan ook zo gemaakt, wanneer u dus met elektra gaat werken brengt dit ook de nodige risico’s met zich mee. 

Waarom moet uw meterkast vervangen worden?

Elektra speelt een hele belangrijke rol in het leven, deze rol wordt ook met de dag belangrijker. Er wordt tegenwoordig meer dan ooit gebruik gemaakt van elektra, voor bijna alles wat je gebruikt is namelijk elektra nodig. Doordat er tegenwoordig zoveel gebruik wordt gemaakt van elektra kunnen de meterkasten van vroeger de spanning vaak niet meer verdragen, vroeger was het elektragebruik namelijk vele malen lager. Doordat oude meterkasten de spanning die tegenwoordig gevraagd wordt niet meer kan verdragen ontstaan er veel problemen met de elektra. Het is dan bijvoorbeeld heel normaal dat de elektra wegvalt. Het is dan belangrijk om de meterkast te laten vervangen om uiteindelijk weer de beste kwaliteit elektra te hebben. 

Meterkast-vervangen
kortsluiting en storingen in leiden

Normen voor de meterkast

Elektra wordt heel erg als normaal beschouwd, vaak wordt dan ook vergeten dat elektra ook heel gevaarlijk kan zijn. Het is daarom verplicht dat een meterkast voldoet aan de NEN-normen. Wanneer een meterkast niet aan deze normen voldoet is het de zaak om de meterkast zo snel mogelijk te vervangen, u loopt dan namelijk het gevaar op ongelukken met de elektra. 

Stoppenkasten

Een stoppenkast is de voorganger van de meterkast, de stoppenkast is af en toe nog te zien in oudere huizen. Wanneer u thuis nog een stoppenkast heeft is het de zaak om deze zo snel mogelijk te laten vervangen, een stoppenkast is tegenwoordig namelijk totaal niet veilig. Vaak is ook te zien dat een stoppenkast van vroeger de spanning die tegenwoordig gevraagd wordt niet meer kan verdragen. De stoppen slaan dan door en moeten vervangen worden. Tegenwoordig wordt een groep alleen uitgeschakeld en is het alleen nodig om de schakelaar weer om te zetten. Wacht dus niet met het vervangen van de stoppenkast en schakel direct een elektricien in!

Call Now Button