Perilex aansluiting Leiden

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Leiden?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Met het aanleggen van een perilex hebben een aantal punten meer aandacht nodig. Er moet voor worden gezorgd dat de aansluiting foutloos is zodat geen risico ontstaat tot brand. Daarnaast is de mogelijkheid ook aanwezig dat het simpelweg niet juist zal functioneren. Wij weten precies hoe dit aangelegd moet worden en doen dit graag voor u! Wij adviseren om klusjes in elektra over te laten aan de elektriciens. Wanneer iets niet op de juiste manier wordt geïnstalleerd, Is de mogelijkheid meer aanwezig op gevaar. Wat een perilex-stekker is, hoe het aangelegd wordt en waarom je nooit zelf aan elektra moet werken maar overlaten aan een van onze deskundige elektriciens. Dit zijn de punten dat behandeld zal worden.

Wat is een perilex-stekker en hoe moet het aangelegd worden

Een Perilex wordt ook wel een driefasenspanning-stekkersysteem genoemd. Het was ontworpen in het jaar 1960 om grootgebruikers te voorzien van de benodigde stroom om op de juiste manier te functioneren. Grootgebruikers zijn apparatuur dat meer stroom verbruikt dan het gemiddelde apparaat. Denk aan een inductiekookplaat of een airconditioner. Tot het heden zijn er wel 1-fase kookplaten en andere 1-fase varianten apparaten. Een nadeel echter, van een 1-fase apparaat is dat de opties gelimiteerd zijn. 

Het is belangrijk om de basisregels aan te houden bij het aansluiten van een driefasenspanning-stekkersysteem. Dat betekent de juiste draden gebruiken en op de juiste manier aanleggen. De benodigde kabels die altijd gebruikt moeten worden zijn de fasedraad, nuldraad, aardedraad en de schakeldraad. Wanneer een van de draden niet aanwezig zijn, ontstaat de mogelijkheid dat apparatuur niet juist zal functioneren of dat het schade zal veroorzaken. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat een 3-fase groepenkast aanwezig is in de woning. Een 1-fase groepenkast zal ook niet een grootgebruiker kunnen voorzien van genoeg stroom. Als laatste is het belangrijk dat de groepenkast ook een vrije groep heeft om de perilex aan te sluiten. 

De reden waarom het niet handig is om zelf elektra diensten uit te voeren

Wij van Elektricien Leiden raden het af om zelf taken zoals het aanleggen van een groepenkast of perilex-stekker uit te voeren. Dit geldt helemaal als u geen ervaring hebt in elektra. Als iets fout gaat kunt u schade veroorzaken of zelfs brand. Wanneer onze elektriciens het voor u uitvoeren weet u zeker dat het op de juiste manier uitgevoerd wordt. Daarnaast bent u altijd verzekerd wanneer en als een elektricien van ons bedrijf een fout maakt.

Wij werken samen met perilexaansluiten.nl

perilex aansluiting
Call Now Button