Laadpaal installeren

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Leiden?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Een laadpaal installeren is geen sinecure. Als je niet over voldoende kennis en ervaring beschikt, is het verstandig om een elektricien in te schakelen. Een elektricien kan je adviseren over de juiste elektriciteitsaansluiting en de benodigde kabels. Ook weet hij of jouw meterkast geschikt is voor een laadpaal.

 

Kies voor een elektricien als je een laadpaal wil installeren

Installeer je liever zelf je laadpaal? Weet dan dat je voor het aansluiten van een laadpaal op de meterkast een aantal zaken moet weten en regelen. Allereerst is het belangrijk om te weten welke elektriciteitsaansluiting je nodig hebt. Voor een laadpaal 1 fase heb je een normale stopcontact aansluiting nodig. Heb je echter een laadpaal 3 fase, dan heb je een speciale aansluiting nodig die door een elektricien geïnstalleerd kan worden.

Daarnaast moet je ook de juiste kabels aanschaffen. De kabel van de meterkast naar de laadpaal moet minimaal 6mm2 zijn. De kabel voor de laadpaal 1 fase moet minimaal 16mm2 zijn. Voor een laadpaal 3 fase is het aan te raden om een 25mm2 kabel te gebruiken.

Als je ervoor kiest om zelf je laadpaal te installeren, wees dan voorzichtig en neem alle nodige veiligheidsmaatregelen. Het aansluiten van een laadpaal op de meterkast is namelijk niet iets wat je even snel even kunt doen. Als je twijfelt of alles goed aangesloten is, laat het dan door een elektricien controleren voordat je de laadpaal in gebruik neemt.

Het installeren van een laadpaal is niet iets waar je zomaar even aan begint. Het is verstandig om hier hulp bij in te schakelen. Een elektricien kan je adviseren over de juiste materiaalkeuze en je meterkast controleren of deze geschikt is. Zo weet je zeker dat je laadpaal veilig en goed aangesloten is.

 

Zijn er aanpassingen nodig aan de meterkast voor een laadpaal?

Als je een laadpaal wil installeren, moet je meterkast geschikt zijn. Dit betekent dat de meterkast voldoende aansluitpunten heeft en sterk genoeg is. Als er aanpassingen nodig zijn, kan een elektricien deze voor je uitvoeren.

 

Wat kost het installeren van een laadpaal?

De kosten voor het installeren van een laadpaal zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type laadpaal, de aansluiting die je nodig hebt en of er aanpassingen nodig zijn aan de meterkast. Vraag voor een exacte prijsopgave altijd een offerte aan bij een elektricien. Zo weet je precies wat de kosten zullen zijn.

Door een laadpaal te laten installeren door een ervaren elektricien, ben je verzekerd van een veilige installatie. De elektricien kan je adviseren over het type laadpaal en de juiste materiaalkeuze. Hij kan ook controleren of jouw meterkast geschikt is voor een laadpaal. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze elektriciens en profiteer van hun kennis en ervaring. Zo weet je zeker dat je laadpaal veilig geïnstalleerd wordt.

Laadpaal installeren
Call Now Button